Prèvia a la Festa Major de Sant Cugat

Ja la tenim aquí, la setmana més intensa de la temporada, la nostra Festa Major!

Arribem a la Festa Major amb els deures fets, tot a punt. Així que tindrem uns assaigs previs a l’actuació d’aquells en què un pot dedicar una estona a fer algun tastet del que pot ser el futur casteller a Sant Cugat: proves grans, ben grans, proves que de mica en mica haurien d’anar sent més i més habituals als que volem seguir creixent! L’actuació de Festa Major està clara, aquest cop no hi ha secrets ni dubtes d’última hora, anirem a plaça a descarregar una de les actuacions que tenen nom propi, anirem a plaça a fer una “clàssica de 8”, és a dir: 3de8, 4de8 i 2de7 i, en acabat, haurem fet la millor actuació de Festa Major de la història de la colla. Sí, sí, tal com ho llegiu, la millor actuació feta mai per Festa Major!

Certament els números no ho expliquen tot, i el sentiment amb què arribem a Sant Pere és agredolç. Agre perquè en iniciar la temporada estàvem convençuts que hi arribaríem amb una mica més: una mica més de dificultat en els castells plantejats, una mica més de gent als assaigs, una mica més de feina avançada pensant en reptes futurs; dolç, molt dolç, perquè amb poc més de dos mesos hem sigut capaços de donar la volta a una situació que s’estava complicant i, a mesura que van passant els assaigs, som més, més canalla que s’enfila als castells de 8, més qualitat en tots els nivells de les estructures, més gent a les pinyes i soques, més a prop de ser on volíem ser.

Malgrat que els números no ho expliquin tot, sí que ens ajuden a situar-nos i cal saber que la “clàssica de 8” només l’hem descarregada un cop a plaça. Va ser l’any passat a la Festa Major de Valldoreix. També la vam intentar a Cornellà però el 4de8 va quedar només en carregat. Després, bé per plantejar actuacions de nivell superior, bé per plantejar-les de menys nivell, no l’hem tornat a dur a plaça. Mai hem descarregat el 3de8 a Festa Major. L’any passat va quedar en intent desmuntat, i mai hem descarregat més d’un castell de vuit per Festa Major. Tenim moltes raons per sortir a plaça, ben enfaixats, i gaudir d’una gran actuació.

El diumenge al migdia ens acompanyaran els Castellers de Sants i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Els primers, camisa de color gris, arriben a Sant Cugat amb un bon grapat de castells de vuit a les esquenes, entre els quals hi ha el 5de8, el 7de8 i el 2de8f. Aquest any, però, encara no han estrenat el pde6, ni el 4de8a i a això cal sumar-hi que ja fa anys que frisen per poder dur el seu primer castell de 9 a Sant Cugat. Serà aquesta l’ocasió? La Jove, de lila, aquest any ja duu dos 3de9f fets abans de Sant Joan –mai els havia fet tan d’hora– i també els queda pendent d’estrenar el 4d8 a, tot i que en el seu cas ja han dut a plaça el pde6. Veurem què faran a Sant Cugat després d’una setmana molt intensa on hauran actuat per Sant Joan a Tarragona i on ja van fer un 3de9f el passat diumenge a Cornellà, però segur que dependrà més de la capacitat que tinguin d’arrossegar gent que no pas del nivell de preparació tècnica.

L’actuació de Vigílies serà amb els Castellers de la Sagrada Família, d’un verd semblant al nostre, i que tenen en el 3de7xs el millor registre d’aquesta temporada. Els seus millors castells fets mai són un 2de7 descarregat i dos 4de8 carregats. Segur que vindran a oferir-nos els millors castells que puguin fer dissabte a la tarda.

Bons castells i bona Festa Major a tothom!

 Autor: Marc Maymó 

Categories: Noticies.

Comments

 1. Miquel Royo VidalMiquel Royo Vidal

  Pregunta per els que tenen mes memoria que jo.

  A la espera del que pugui pasar a l’assaig d’aquesta tarda, aquest es l’any en el que hem fet mes 4d7n a l’assaig abans de portar un 4d8 a plaça?

  Jo en conto 5: divendres St Ponç, divendres Firentitats Sants, i 3 mes les ultimes setmanes.

  Ja direu!!

 2. MarcMarc

  Miquel, sincerament no en tinc ni idea. No duc els comptes dels castells fets a assaig. De memòria puc dir que hem fet una o altra prova per primer cop (com el 5de8 lligat fins a quints de dimarts), però quants cops hem fet un 4de7n a assaig….potser l’equip de tronc, perdó l’equip adjunt ;-p

Deixa un comentari