Prèvia de l’actuació a Firentitats a Sants

Demà, a primera hora de la tarda, anem cap a Sants. Hi actuarem acompanyats dels Borinots –els Castellers de Sants–, els Castellers del Poble Sec i, atenció!, els Castellers de Vilafranca. Atenció, perquè amb aquests últims, la que sens dubte és la millor colla del panorama casteller dels darrers anys, només hi hem actuat quatre vegades en tota la nostra història. Així, doncs, tothom a enfaixar-se! Que d’oportunitats com aquesta, no en tenim gaires.

Arribem a Sants en ple procés de recuperació: és evident que la temporada no ha arrancat de la manera somiada i hem hagut de fer, no un pas enrere, sinó un pas al costat, per tornar a posar a punt aquells elements tècnics que ens permeten atacar amb garanties els castells grans. Ara, però, la feina ja està molt avançada i és el moment d’encarar la recta final que ens ha de dur a l’esclat de la nostra Festa Major. Tant l’actuació d’aquest dissabte com la propera a Sabadell han de representar el punt d’inflexió que ens durà a fer un Sant Pere de vuit. Així, doncs, sense excuses, enfaixem-nos fort i cap a Sants!

Els locals, amb camisa grisa, arriben a la cita en un bon estat de forma. Fins ara han descarregat fins a dotze castells de vuit pisos, bàsicament tresos i quatres, però també el 2de8f en dues ocasions. No descartem, doncs, que aquest sigui el moment escollit pels santsencs per donar un pas endavant en la seva temporada.

Els Castellers del Poble Sec, amb camisa blau cel i el sobrenom de Bandarres, arriben a l’actuació en un estat de forma similar al nostre. Fins ara han dut a plaça un 2de7 i un parell de vegades el 3de7xs. L’any passat va ser el seu gran any, ja que van estrenar-se amb el 4de8, descarregant-lo al primer intent al final de temporada. No sé si serà ja en aquesta ocasió, però de ben segur que, ganes de revalidar-lo, no els en falten.

Per la seva part, els Castellers de Vilafranca arriben a Sants ja amb un 3de9f al sarró, i uns quants castells de la gamma alta de 8 com a millors construccions d’enguany. Desconec totalment les seves intencions, però, per poc que accelerin els companys de Sants, de ben segur que ells voldran fer-ho millor. Així que tindrem molt bons castells garantits.

Nosaltres, ja ho sabeu, si volem estar a l’alçada de l’actuació, només cal que hi siguem tots a l’assaig! Mireu si n’és, de senzill!

 Autor: Marc Maymó 

Deixa un comentari