Trobada de colles de Sant Medir

Diumenge vam estrenar nova temporada. La trobada de colles de Sant Medir ja és una actuació consolidada dins del calendari casteller i, com passa cada tres anys, tocava estrenar-nos a casa amb els qui sempre ens acompanyen en el tret de sortida de cada nova temporada: els Castellers de Sants i els Castellers de la Vila de Gràcia.

Actuar a casa ens permet lligar pinyes ben poblades, sortir trepitjant fort i dur a plaça tot allò que hem pogut anar treballant i consolidant durant aquest primer mes d’assaigs. Com va passar fa tres temporades, el castell escollit per la tècnica per obrir la nostra dinovena temporada ha estat el 2de7, un castell que duia tres canvis significatius al tronc respecte a l’alineació que ha vingut sent habitual els últims anys i força novetats als primers cordons de la pinya. Canvis, tots ells, pensats per anar donant forma i màximes garanties a la torre folrada d’aquesta temporada. El 2de7 ha pujat molt tranquil i amb bones mides, coronat de forma impecable per la canalla i molt ben travat per la pinya. La descarregada, igual de plàcida, i primer castell de mèrit de la temporada al sac i ben lligat.

Per a la segona ronda dúiem el plat fort de la jornada, un sorprenent i matiner 3de8, continuació de la gran feina feta amb aquest castell la temporada passada. Un 3de8 que malauradament només hem pogut deixar en carregat. El castell, agafat amb molt bones mides des de l’inici i ben lligat de segons ha tingut una pujada plàcida malgrat algun tremolor lògic, però menor del que es podria esperar en l’estrena d’un castellàs d’aquesta magnitud. No ha sigut una carregada ràpida, però sí prou plàcida com per saber que quedava encara molta corda per poder treballar la descarregada amb totes les garanties i sense patiments. Tanmateix, amb l’enxaneta ja sortint hem patit un despenjament del pom de dalt, una caiguda desagradable i que, malgrat no ha comportat cap conseqüència física d’importància, ens ha deixat amb molt mal gust de boca.

La tercera ronda ens havia de dur el primer 5de7 de l’any, amb força estrenes també, però després de la caiguda, la tècnica ha decidit resoldre l’actuació amb un plàcid 4de7 on s’ha estrenat la Cristina com a aixecadora. Finalment, i per tancar aquesta primera actuació, un pde5 amb una alineació que combinava diferents pilars de la passada temporada.

El moment més emotiu de la diada, però, va ser al final de tot quan vam lligar dos pde4 amb en Hiro i l’Aomi de segons, els nostres estimadíssims companys japonesos que s’acomiaden de nosaltres per tornar cap al seu país d’origen. Us trobarem molt a faltar!

Les altres colles

Els nostres companys a plaça van fer una molt bona actuació, en especial els Castellers  de la Vila de Gràcia, amb la seva millor actuació de Sant Medir. Per part dels graciencs vam poder veure el 2de7, el 4de8 i el 5de7. Per la seva banda els Castellers de Sants, que tot just aquesta setmana havien començat els assaigs generals, van dur plaça el 4de7 amb el pilar al mig, el 7de7 i van tancar l’actuació amb un 5de7.

Frikades i apunts

  • Millor actuació de Sant Medir, tant a nivell global com a nivell particular nostre i de Castellers de la Vila de Gràcia.
  • Primer cop a la història que es veuen castells de 8 per Sant Medir.
  • Primer cop a la història que es veuen dos 2de7 per Sant Medir.
  • És la segona vegada que obrim temporada amb un 2de7.
  • Ahir es va estrenar una nova aixecadora a la colla, la Cristina, que es va enfilar al 4de7.
  • Com gairebé sempre, els nostres músics van sonar de meravella, però personalment aquest cop em va semblar que encara ho feien millor.
  • En el que duem de temporada –poquíssim–, s’han vist tres construccions de vuit pisos. El nostre 3de8c, el 4de8 de Gràcia i un 4de8 dels Castellers de Barcelona fa unes setmanes a l’actuació de Santa Eulàlia.

 

Autor: Marc Maymó

Temporades: 2014.

Deixa un comentari