Firentitats a Sants

Dissabte 31 de maig era un dia marcat al calendari des de principi de temporada. Abans de començar l’any, els més agosarats potser ens imaginàvem descarregant tres castells de vuit acompanyats pels Borinots i els Verds, però els castells no son gens fàcils i per poder tenir una bona collita primer cal treballar molt la terra.

Per poder descarregar d’una vegada els castells de vuit pisos aquesta setmana calien dues coses fonamentals: enfaixar-nos ben fort a l’assaig i ser moltes camises a plaça. La primera, la vam saber fer i divendres vam tenir un dels millors assaigs de la temporada: les estructures netes es van mostrar fermes –en especial la del quatre, que ja és a punt per sortir a plaça– i el lligat del 4de8 fins a dosos , tot i que se’ns va complicar una mica en la desmuntada, va pujar molt ferm i sense perdre mides. Tot era a punt, però vam fallar en el moment clau i ens va faltar acabar de convèncer a tothom que ja estem a punt. Segur que a la propera hi som tota la colla.

El carrer de la Creu Coberta, al bell mig de Sants, era absolutament ple, de públic i de colles castelleres, i és que l’ocasió s’ho mereixia. Uns Castellers de Sants que, com sempre, avancen tranquils, però amb pas ferm, durant la temporada, i sense deixar-se posar nerviosos per la resta de colles premen l’accelerador abans d’hora. Ells sempre tenen molt clar quin ritme volen imposar i allà hi son tots, sempre a punt, per anar fent actuació darrera actuació. Van descarregar un imponent 5de8, seguit d’un 2de8f preciós i van acabar amb el 3de8. L’altre cap de cartell, els Castellers de Vilafranca, van oferir-nos el primer castell de 9 amb què compartim plaça aquesta temporada: un 3de9f que va costar-los més del que aparentava, però que van saber resoldre amb aplom i tranquil·litat. El castell de nou, van acompanyar-lo d’un 4de8a i d’un 5de8 i tot plegat ho van rematar amb el sempre imponent pilar de 7 folrat. La tercera colla que ens acompanyava, els companys del Poble Sec, van estar al seu màxim nivell i van oferir a la plaça un 5de7, un 2de7 –que actualment tenen molt per la mà– i el sempre espectacular 3de7xs, castell que fa les delícies dels espectadors.

La nostra actuació va començar amb un 3de7 on pujaven els teòrics quarts i quints del que, en les properes setmanes, ha de tornar a ser el nostre 3de8. Un castell plàcid i sense res a destacar. La segona ronda va ser per al tercer 5de7 de l’any; en aquest castell vam haver de col·locar un parell de quints en la posició de dosos a la banda del tres, i és que aquesta actuació va coincidir amb diverses festes escolars a Sant Cugat que ens deixaven coixos de canalla, raó per la qual vam quedar-nos sense poder dur la torre a plaça. De nou, un castell sense problemes i sense història. Per acabar l’actuació un 4de7a i un pilar de 5. En general uns castells plàcids i ben fets, però amb la ràbia continguda d’haver-nos quedat molt curts en una actuació que, sense cap mena de dubte, es mereixia molt més.

 

 Autor: Marc Maymó 

Àrea privada – Fòrums de discusió

[bbp-single-topic id=32508]

Deixa un comentari