Festa Major 2014

Dissabte 28 de juny

D’una festa major un sempre en surt amb records especials. Totes tenen els seus moments i, castellerament parlant, aquesta també en tindrà els seus. Alguns, els més nous, la recordaran, perquè hi han fet els seus primers castells de vuit, d’altres, perquè el petit o la petita de la casa s’ha enfilat per primera vegada dalt d’un castell o pilar, els més veterans la recordaran perquè, un cop més, la colla s’ha tornat a superar a si mateixa… Fins i tot podria ser que algú simplement no estigui en condicions de recordar res. És la Festa Major, es pot perdonar gairebé tot!

Dissabte arribàvem a plaça tranquils i amb confiança, bé a la plaça no, al carrer. Els assaigs de les últimes dues setmanes no deixaven cap dubte i, en tot cas, el puntet de ràbia continguda que dóna el saber que t’has quedat molt, però molt a prop d’anar encara un pas més enllà. La tècnica havia decidit repetir l’experiència de l’any passat i dur un castell de vuit a vigílies i, de nou, l’escollit va ser el 4. En aquest cas el primer 4de8 de la temporada. A plaça, ens hi acompanyaven els Castellers de la Sagrada Família que van descarregar tres castells de set sense problemes. En el nostre cas obríem l’actuació, més enllà dels pilars d’inici, amb el quart 2de7 de la temporada, una torre tranquil·la, on s’hi estrenava un dels dosos. El carro gros va arribar, i per partida doble, en segona ronda. La primera temptativa de l’any sobre aquest castell va quedar en intent desmuntat: un quatre que va pujar mot tranquil i amb mides prou bones, amb el qual, però, no vam poder donar tota la confiança necessària als més menuts. Amb la confiança que donen els assaigs ben fets l’opció va ser seguir amb el mateix castell a la mateixa ronda i a la segona, amb mides encara millors que en la primera temptativa, el primer 4de8 de l’any va convertir-se en una realitat. Per tancar les rondes de castells, un 5de7 sense història, fàcil i amb bon ritme. Serà que comença a quedar-nos petit? L’actuació la vam cloure amb dos pde5 simultanis 3 pde4 més per acabar de treure a plaça tota la feina que es va fent a l’assaig.

Diumenge 29 de juny

El diumenge es presentava amb un cel mig tapat que va anar mostrant una cara més amable a mesura que s’apropava l’hora dels castells. Ja a punt, i amb els pilars caminats enllestits, la plaça bullia d’expectació i de públic. És una passada quan les places castelleres estan plenes a rebentar de gent expectant i animant. Vam obrir la jornada amb el 4de8; si el de vigílies va ser preciós, però descarregat al segon intent, el de Festa Major el vam descarregar a la primera, però més lletjot de mides que el del dia abans. En segona ronda, el 3de8, també el segon de l’any, un castell força àgil fins a la carregada i amb una descarregada més pausada, que no va perdre les mides en cap moment i al qual la plaça va dedicar un crit d’eufòria bestial en descarregar-lo. Amb el 2de7 de la tercera ronda tancàvem la millor actuació de Festa Major de la nostra història, la segona clàssica que descarreguem i ens obríem la gana de castells més grans. Per celebrar-ho 3 pde5 simultanis, perquè som així de guapos i perquè la nostra plaça i la nostra afició s’ho mereixen. Sense ells, això no seria igual!

Diumenge, la plaça d’Octavià va viure la millor actuació de la nostra Festa Major, gràcies als castells de la nostra colla i als de les colles que ens van acompanyar. Els Castellers de Sants van descarregar el seu primer castell de nou de la temporada, el primer que fan mai a Sant Cugat, un 3de9f que ja fa uns anys que desitjaven dur a la nostra Festa Major. El castell de nou van acompanyar-lo d’un 5de8 descarregat en primera ronda i un 2de8f que volem veure aviat de color Verd Collserola. L’altra colla que ens acompanyava, per quart any consecutiu, era la Jove de Tarragona. Els liles també van regalar-nos un 3de9f, igual que el de Sants amb molt de treball a la descarregada. Però un altre castell de nou a Sant Cugat, que tampoc n’hem vist tants. En el seu cas el van acompanyar del 5de8 i del 4de8 amb el pilar, per rematar la seva participació amb un magnífic pde6 que, segur, ben aviat veurem damunt d’un folre.

Repetirem castells de vuit a Mira-sol i a Vilanova ? Només depèn de tots nosaltres.

 Autor: Marc Maymó 

Només per als teus ulls, uns ulls Gausacs

[bbp-single-topic id=33142]

Deixa un comentari