Diada d’inici de temporada a Badalona

Aquest cap de setmana els Gausacs vam participar de la diada que marca l’inici de temporada dels Micacos. Per diferents circumstàncies les camises que vam desplaçar van ser menys de les que ens hagués agradat a tots.

Si la setmana passada la diada estava plantejada com una diada de màxims, aquest cop tocava rodatge i estrena de castellers en diverses posicions.

Després d’un pilar de 4, encetàvem la diada amb un 4de7 amb novetats. Aquest castell ens serveix per acabar de polir el lligat d’aquesta estructura i anar ultimant els detalls per pujar-lo un pis més. Va pujar força ferm i no va presentar problemes aparents que fessin perillar l’estructura.

Continuàvem amb el 4de7a, castell que no acostumen a portar a plaça, però que ens permetria sortir amb tres castells de 7. Com va ser la tònica de la diada, aquest castell també portava alguna que altra estrena. El castell mai va acabar de tenir una quadratura bona, i això va fer que els segons no treballessin del tot còmodes. La carregada del castell (moment en què els segons es deixen anar i es queda el pilar sol) va fer que el segon i terç del pilar haguessin de treballar de valent per defensar-lo. Però un cop el pilar es va estabilitzar es va poder descarregar sense més complicacions.

Per acabar amb 3 castells de 7, tocava el 3de7, el qual no va presentar cap problema més enllà d’alguna diferencia d’alçada i una rengla una mica desquadrada. Més estrenes que permeten anar sumant.
Per tancar l’actuació, vam fer un pilar de 4 amb més novetats.

En resum, tres castells totalment a l’abast de la colla i que no haurien de presentar major problema. Aquestes diades són profitoses per poder introduir novetats ta la pinya, al tronc i al pom, la qual cosa sempre és útil al començament de temporada.

Les altres colles

Pel que fa a les altres colles, Castellers de Badalona va completar el 4de7 com a millor castell i es van poder treure l’espina dels últims castells de 7 que van acabar en intents desmuntats. La Jove de Barcelona va poder fer el 4de7 també com millor castell, cosa que fa que sigui el castell de 7 més matiner que fa en una temporada. Bones notícies per a aquestes dues colles.

Apunts i frikidades

  • Aquest cap de setmana a cada castell va pujar un aixecador diferent. Sempre són bones notícies poder diversificar aquestes posicions.
  • Em permetreu que faci una menció especial a la canalla, en especial a la que malauradament la setmana passada va caure del 3de8 i aquesta setmana han estat al peu del canó demostrant que si caiem ens toca tornar aixecar-nos. No tinc adjectius per descriure les emocions de veure divendres tota aquesta canalla pujant als castells.
  • L’últim 4de7a que vam fer va ser el 14 de juliol a la Diada d’Aniversari dels Castellers del Poble Sec, una estructura que les últimes temporades no solem fer de manera habitual. Els baixos, sobretot, agraeixen que aquesta estructura no es faci sovint.
  • Aquesta diada no destacarà per la quantitat de camises que vam portar a plaça. Tot i així hem de quedar-nos en les coses positives de la diada: estrenar gent.

Autor: Ignacio Cierco

Temporades: 2014.

Deixa un comentari