Cervera i Prats de Rei

El passat cap de setmana actuàvem a Cervera en una actuació que, com va quedar evidenciat a plaça, no venia de gust a gran part de la colla. Potser per la distància, potser per la coincidència amb l’últim partit de lliga on el Barça i l’Atlético s’ho jugaven tot a una carta o, en la meva opinió –l’opció més probable–, potser perquè el nivell de castells que ara mateix estem fent front no és el que més excita i emociona al personal. Sigui com sigui, vam ser poquets els que vam desplaçar-nos cap a Cervera i, consegüentment, van ser petits els castells que vam poder oferir al públic.

L’actuació va constar del 3de7, el 4de7 i el 2de6. Els castells en si no van tenir més història, castells molt senzills per a la colla que, evidentment, vam poder executar sense cap mena de problema. Tanmateix cal dir que vam saber treure profit de les circumstàncies que ens duien a realitzar una actuació tan senzilla i van ser tres castells molt profitosos per a la canalla. A pràcticament tots els castells hi havia estrenes al pom de dalt, especialment important al pom de la torre ja que als grans castells s’hi arriba a través d’aquest castell. Al 4de7 va tornar a pujar un aixecador que, després d’uns mesos de dubtes, va renovant la il·lusió i les ganes que sempre l’han empès fins dalt dels nostres millors castells, i al 3de7 seguim dotant a la nova canalla de l’experiència necessària per poder enfilar-se dalt del complicadíssim 3de8. Per tancar l’actuació un pde5 on, davant la sorpresa de propis i estranys, l’alineació més clàssica de l’espadat ens va fallar i només vam poder deixar en carregat. Els implicats estem desolats.

En acabar l’actuació uns quants castellers i castellers vam desplaçar-nos a la veïna població de Prats del Rei on viuen i treballen tres fantàstiques costureres que des de fa un parell d’anys ens cusen unes reforçades camises, que sí, que potser a alguns els semblaran una mica massa gruixudes, però ni es trenquen ni es descusen, i son les camises que més amunt hem enfilat mai. Allà vam descarregar-hi dos pilars de quatre i vam poder visitar el taller on es confecciona la nostra roba Verd Collserola.

Anècdotes de la jornada

  • El 2de6 ha estat el primer castell de 6 que hem dut a plaça aquesta temporada, més enllà dels que vam dur al País Basc.
  • L’actuació a Cervera va ser  interrompuda per una legió de romans que, col·locats en la clàssica formació de tortuga (llegiu-vos un parell d’Astèrix i Obèlix si no sabeu de què parlo), va intentar trencar les línies defensives castelleres. Val a dir que van marxar amb el pilum entre les cames.
  • Una de les fantàstiques costureres és la mare d’en Toni Serra!

100_4638

 Autor: Marc Maymó 

Deixa un comentari